LA MULȚI ANI ZOO!

LA MULȚI ANI ZOO!

2020 este anul care ne-a demonstrat că este mai mult ca nicioadată nevoie de înțelegere a importanței lumii vieții sălbatice și a efectelor pierderii biodiversității.

Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Acvariilor este un moment de maximă importanță pentru a se mobiliza întreaga planetă în a demara măsuri reale pentru a proteja echilibrul ecosistemelor și vieța pe pământ.

O vizită la Grădina Zoologică reprezintă o experiență unică de a înțelege nevoile animalelor sălbatice de hrană, spațiu, intimitate și ocrotire.

ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de aniversare a Zilei Mondiale a Pământului, ocazie cu care toate organismele internaționale se unesc în derularea unor programe cu caracter ecologic.
Inițiată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, WorldEarth Day câștigă din ce în ce mai mult teren în conștiința publică, iar în 2009, Organizația Națiunilor Unite stabilește ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.
Anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus, tema aleasă pentru manifestările din întreaga lume este aceea a acțiunilor climatice.
Menținem distanța socială și ne mobilizăm pe canalele de comunicare online în acțiuni concrete și campanii de conștientizare pentru o planetă sănătoasă!

Ziua Mediului

Ziua Mediului

Tema de anul acesta al tuturor manifestărilor dedicate Zilei Mediului este #ForNature.

Pe fondul actual al pandemiei Covid-19, guverne, asociații, organizații mondiale se mobilizează pentru a susține toate demersurile necesare conștientizării importanței păstrării echilibrului vieții pe pământ.

Da, Natura își cere drepturile! Omul este responsabil pentru păstrarea unui mediu curat, a armoniei ecosistemelor, a conservării vieții sălbatice, a combaterii efectelor poluării și a schimbărilor climatice.

Grădina Zoologică București îndeamnă întreaga comunitate locală la solidaritate, pentru că doar  împreună putem să facem o schimbare în bine, atât pentru generațiile actuale, cât și, din respect pentru viitorul omenirii!

 

 

Ora Pământului

Ora Pământului

Sâmbătă 28 martie 2020, întreaga Planetă va stinge lumina pentru 1 oră, de la 20.30 la 21.30. Această acțiune este menită să aducă în prim plan nevoia de a gestiona inteligent resursele naturale și de a trăi în perfectă armonie cu natura.
Ora Pământului reunește comunități, organizații internaționale și mai ales pe toți cei care înțeleg importanța unui mediu de viață sănătos.
Stinge lumina și aprinde conștința pentru Planeta Pământ!

Comunicat

Comunicat
Măsură urgentă a Administrației Grădina Zoologică București  în vederea limitării riscului de contaminare cu COVID – 19
Ca urmare a ședinței Comandamentului de urgență convocat la Primăria Municipiului București privind stabilirea de măsuri în vederea limitării riscului de contaminare cu COVID – 19, se suspendă activitatea cu publicul pe perioada stării de urgență.
Administrația Grădina Zoologică București mulțumește publicului pentru înțelegere și vă rugăm să respectați toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID – 19.

PLANTE SĂNĂTOASE=VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!

PLANTE SĂNĂTOASE=VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat anul 2020 drept Anul Internațional al Sănătății Plantelor (IYPH) și pe bună dreptate, este nevoie să înțelegem și să comunicăm o ecuație simplă. Multitudinea de organisme vegetale reprezintă viața însăși, prin procesul de fotosinteză consumă dioxid de carbon și elimină oxigen. Sănătatea lor, bunăstarea plantelor automat ne dă nouă oamenilor posibilitatea de a trăi sănătos! Sunt sursă de aer curat și de hrană, energie, echilibru și armonie.
Informarea și sensibilizarea cu privire la importanța protejării biodiversității este o misiune pe care, anul acesta, toate organismele internaționale de profil o îndeplinesc, aducând în prim plan idei precum evoluția agriculturii, a mediului înconjurător, economiei mondiale, dar și la nivel de comunități și indivizi.
Atât activitatea omului dar și schimbările climatice au modificat ecosistemele, fenomen ce s-a reflectat în dispariție a numeroase specii, pierdere a culturilor alimentare, sărăcie, foamete, mărirea numărului de dăunători, boli.
Faptul că sănătatea plantelor este amenințată înseamnă o sănătate precară a populației globului. Este de datoria noastră, a fiecăruia să înțelegem rolul vital al plantelor, să le ocrotim și să păstrăm o planetă sănătoasă pentru generațiile viitoare.