Informații utile pentru vizitatori

p

Regulament  vizitatori

 

Administrația Grădinii Zoologice București se angajează, prin Politica proprie în domeniul calității și mediului, să își ducă la îndeplinire în mod transparent și prin îmbunătățire continuă, misiunea de administrare și întreținere a colecției de animale pentru protejarea și conservarea biodiversității cât și prezentare a acestora către public în scop instructiv-educativ și de agreement și să returneze comunității prin cursuri în domeniul medicinei veterinare exotice, rezultatele cercetării dezvoltate pentru protejarea și conservarea biodiversității.

Grădina Zoologică București adăpostește aproximativ 1000exemplare de animale, din fauna autohtonă și exotică. O parte din speciile care se află în cadrul Administrației Grădina Zoologică sunt considerate specii vulnerabile sau amenințate cu dispariția.

Grădina Zoologică București face toate eforturile pentru a administra și întreține aceste animale în condiții optime. Considerăm că prezentarea animalelor în cadrul Grădinii Zoologice București poate influența în sens pozitiv vizitatorii pentru propagarea conceputului de conservare a biodiversității și protecției mediului.

De aceea dorim ca vizita să fie cât mai plăcută, educativă dar și sigură. Orice vizitator care intră în Grădina Zoologică București trebuie să respecte prezentele reguli, altfel putând fi invitat afară din incinta Grădinii Zoologice de personalul autorizat.

Siguranța Dumneavoastră este o prioritate pentru noi!

De aceea:

–         Vizitatorii trebuie să citească prezentele reguli și să le respecte, cât și să respecte instrucțiunile directe furnizate de personalul ZOO, personalul de pază și indirect transmise prin stația de sonorizare.

–         Vizitatorii trebuie să aibă un comportament civilizat în cadrul Zoo!

–         Nu aduceți animalele de companie în grădina zoologică! Luați în considerare această regulă și nu vă aduceți animalele de companie pentru a nu fi obligați să le lăsați în mașină pe parcursul vizitei!

–         Fumatul este interzis în Zoo!

–         Utilizați aleile desemnate și marcajele pentru a nu deteriora parcul și proprietatea Grădinii Zoologice, precum și proprietatea altor vizitatori!

–         Trecerea barierelor sau intrarea în incinte / vecinătatea imediată a incintelor reprezintă o amenințare atât pentru animale, cât și pentru vizitatori și, prin urmare, este strict interzisă.

–         Respectați programul zilnic afișat în zona de eliberare bilete și anunțurile cu privire la terminarea programului de vizitare!

–         Copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Adulții sunt responsabili pentru copiii lor.

–         Vă rugăm să supravegheați permanent copii!

–         Nu hrăniți animalele!

–         Păstrați curată Grădina Zoologică, aruncați deșeurile doar în zonele special marcate și respectați regulile de igienă.

–         Utilizarea cărucioarelor se face numai de către copiii sub vârsta de 5 ani și sub supravegherea unui adult.

–         Nu aduceți / utilizați în interiorul Zoo biciclete, triciclete, role, drone , mingi, freesbee, etc.

–         Nu  aduceți în interiorul Zoo arme, substanțe explozive, combustibili, pirotehnice, substanțe psihotrope sau toxice sau alte obiecte periculoase care v-ar putea afecta sănătatea sau ar putea afecta proprietatea zoo și / sau alte persoane. (nu aduceți în zona animalelor baloane sau alte obiecte gonflabile)

Dorim să păstrăm un mediu adecvat pentru animale și comportamentul  Dumneavoastră nu trebuie să le afecteze negativ!

Toate animalele noastre se bucură de o dietă stabilită pe baza nevoilor și comportamentului lor. Pentru a nu le afecta sănătatea și pentru a nu le forma un comportament „cerșetor”, hrănirea este strict interzisă în Grădina Zoologică. Hrănirea animalelor cu gustări specifice omului sau chiar cu iarbă le poate provoca boli.

Animalele au, de asemenea, nevoie de pauze. Nu încercați să atrageți atenția animalelor prin strigăte, urlete, ciocăniri în pereții de sticlă etc. Radioul și dispozitivele similare trebuie oprite; muzica și zgomotele puternice nu sunt permise.

Nu aruncati cu pietre/obiecte dure sau contondente înspre padocuri / animale  pentru a le face să apară în cadrul de vizitare.

Sunteți bineveniți să filmați sau să fotografiați în scopuri private. Fotografiile sau filmările comerciale necesită permisiunea conducerii și plata unei taxe speciale. Vă rugăm să rețineți interdicția de utilizare a blitz-ului în clădiri.

În cazul în care observați obiecte uitate / abandonate în incintă, vă rugăm să luați legătura cu angajații / personalul de pază pentru identificarea posesorilor în vederea restituirii.

Informați angajații Grădinii Zoologice cu privire la orice încălcare a Regulamentului  vizitatorilor sau a oricăror circumstanțe periculoase pentru vizitatori sau animale.