ZOO ÎN CULORI!
31 mai 2018

La Grădina Zoologică, ziua de 31 mai a fost una plină de creativitate, energie și vitalitate, tinerețe, prospețime. Câteva clase de copii, de la Școala Olga Gudynn, însoțiți de cadre didactice inimoase, au lansat o invitație la studiu, joc și relaxare tuturor celor care au trecut pragul grădinii.
Este vorba despre un program mai amplu, denumit sugestiv “Zoo în culori“, ce aduce în prim plan arta ca mijloc de comunicare și interacțiune, dar și ca mod de exprimare a copiilor de diferite vârste.
Animați și inspirați de vizita la Grădina Zoologică, cei mici au pictat pe o pânză de mari dimensiuni animalele preferate, povești în formă și culoare, diafane și pline de emoție.
Evenimentul s-a desfășurat pe mai multe etape. S-a început cu o înviorare „colorată”, au urmat desene pe asfalt, nelipsitul șotron, Șarpele vesel, Maimuțica elastică și multe alte jocuri distractive.
Lucrarea de artă este un work in progress, urmând ca la realizarea ei să se lucreze în mai mulți pași, iar la final rămâne expusă în cadrul Grădinii Zoologice, pentru a fi admirată de toți vizitatorii.
La întreaga activitate au fost invitați să participe, cu bucurie, toți copiii care și-au petrecut timpul în Grădina Zoologică.
Acest eveniment are atât un rol educativ și conștientizator,cât și unul de stimulare a creativității artistice.
Prin joc, demersul ludic este întotdeauna unul atractiv și relaxant, cei mici acumulează informații despre biodiversitate, ocrotirea naturii, specii de animale, cu ce se hrănesc, areal de răspândire etc.
Latura artistică le aduce satisfacție, bucuria de a materializa informațiile, de a da formă viselor, imaginației, creativității.
Zoo în culori reprezintă o lecție reușită desfășurată în aer liber, în condiții de siguranță, Grădina Zoologică fiind partener activ atât al familiei în care crește și se dezvoltă tânăra generație, cât și al structurilor de învățământ, care contribuie la educația viitorilor adulți.

Felicitări micilor artiști pentru minunata lor energie creativă, sunteți un model de inspirație pentru noi toți!