WORLD WILDLIFE DAY

La 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat ziua de 3 martie ca Ziua Mondială a Vieții Sălbatice. Tot pe 3 martie s-a semnat și Convenția privind Comerțul Internațional cu Specii de Faună și Floră Sălbatică pe cale de dispariție (CITES) în 1973.
În prezent, CITES reglementează comerțul internațional cu peste 36.000 de specii de plante și animale, inclusiv produsele și derivatele lor.
Ziua Mondială a Vieții Sălbatice reprezintă cel mai important eveniment anual mondial dedicat biodiversității.
Tema de anul acesta este „Susținerea vieții pe pământ”, și se referă la toate speciile de animale și plante sălbatice, dar și la comunitățile umane, mai ales cei care trăiesc cel mai aproape de natură.
De asemenea, subliniază importanța utilizării durabile a resurselor naturale în sprijinul realizării Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (ODD), inclusiv Obiectivul 14 (Viața sub apă), Obiectivul 15 (Viața pe uscat), Obiectivul 1 (Fără sărăcie) și Obiectivul 12 (Asigurarea modelelor de consum și producție durabile).
Pentru Grădina Zoologică București această zi reprezintă un reper important de sensibilizare a publicului vizitator asupra problemelor biodivesității, a schimbărilor climatice dar și de construire a unei atitudini proactive față de mediu.