RAȚA BAHAMA

Anas bahamensis

Speranța de viață: 6 ani

Rața Bahama este o rață destul de comună, răspândită în toată America de Sud și în Caraibe. În prezent, există trei subspecii recunoscute de Rațe Bahama (Anas bahamensis bahamensis, Anas bahamensis rubrirostris și Anas bahamensis galapagensi), inclusiv o populație sedentară în Insulele Galapagos.

Hrana acestora constă, în principal, din plante acvatice și semințele aflate  pe suprafața apelor. Ocazional, când hrana este abundentă, Rațele Bahama se adună, uneori, în grupuri mari de 1.000 de persoane sau mai mult.

Rața Bahama este cel mai frecvent întâlnită în habitatele de apă sărată, cum ar fi lagunele, țărmurile de golf, regiunile mareelor ​​și mangrovele. Deși nu atât de frecvent, ele pot trăi în iazuri de apă dulce și mlaștini care sunt superficiale și calme.

Durata maximă de viață înregistrată în sălbăticie pentru Rața Bahama este de 6 ani.

Aceste rațe sunt, de asemenea, unele dintre puținele din genul Anas care sunt sedentare (non-migratorii). Este obișnuit pentru Rațele Bahama să înoate. Comunicarea este un alt exemplu de comportament, iar plimbările lor, în doi, sunt caracteristice speciei.

În ciuda faptului că tendința populației  de Rațe Bahama pare să fie în scădere, declinul nu este considerat a fi suficient de rapid pentru a se apropia de pragurile vulnerabile în temeiul criteriului tendința populației. Populația de Rațe Bahama este foarte mare, și, prin urmare, nu se apropie de pragurile pentru clasificarea speciei ca vulnerabilă.

La ZOO București puteți admira 5 exemplare din această specie, Rața Bahama.