Peștele mandarin
Synchiropus Spendidus
Peștele ancistrus
Ancistrus Spp.
Peștele Clovn ocelat
Amphiprion ocellaris
Peștele Sterba
Corydoras sterbae
Peștele Rubin Negru
Pethia nigrofasciata
Peștele potcovit
Polypterus endlicheri
Peștele cardinal
Pterapogon kauderni
Peștele orhidee
Psudochromis fridmani
Peștele clovn
Amphiprion Ocellaris
Peștele argintiu
Metynniss Argenteus
Peștele Mreana Roza
Puntius spp.
Peștele Silver Shark
Balantiochellus melanopterus
Peștele Regal tang
Paracanthurus hepatus
Pisica de apă dulce
Potamotrygon leopoldii
Pisica Bicolor
Pictichromis paccagnellae
Peștii agnați au apârut acum peste 500 de milioane de ani, fiind reprezentanți în prezent de grupe relativ mici – chișcanii și mixinele.
Peștii cartilaginoși includ cei mai mari prădători, precum rechinii, vulpile, pisicile de mare, dar și un grup de pești abisali. Toți au scheletul format din cartilaj în loc de os, dinți care se înlocuiesc pe parcursul vieții și pielea acoperită cu solzi mici. Majoritatea peștilor din această categorie sunt oceanici, dar există rechini și pisici de mare care pătrund în apă dulce.
Peștii osoși formează cel mai mare și diversificat grup. Scheletul unui pește osos este format din craniu, coloana vertebrală și scheletul înotătoarelor.
Peștii trăiesc într-o varietate de habitate de la recife de corali, păduri de alge până la râuri, pâraie și oceane. Cel mai mare pește este rechinul balenă (rhincodon typus), care măsoară până la 12 m lungime și are o greutate medie de peste 18.000 kg, iar cel mai mic pește măsoară doar 8 mm (paedocypris progenetica).
Peștele de piatră, aflat în zona de coastă a Australiei, este cel mai veninos pește, aspectul său fiind asemănător cu o piatră.