(Dromiceius Novaehollandie)
Regn: Animalia
Încrengătură: Chordata
Clasă: Aves
Ordin: Dromaiidae
Gen: Dromaius
Specie: D. Novaehollandiae
GENERAL
Este o pasăre nomadă care are picioarele lungi. Parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h.
Este o pasăre erbivoră care trăiește în pădurile de eucalipt și în stepele australiene.
Emu înghite partea cea mai hrănitoare a plantelor și își formează importante rezerve de grăsime, pe care le folosește în lungile sale migrări.
Ouăle sunt clocite de către masculi care nu mănâncă și nu beau apă timp de aproximativ două luni.
Este o pasăre nomadă care are pene zburlite, de culoare cenușie-brună, fiind cea mai mare pasăre indigenă a Australiei.
HABITAT
Emu, pasăre nomadă, călătorește preponderent în perechi și în timp se pot forma turme mari. Acesta este un comportament social atipic care decurge din necesitatea comună de a se deplasa spre o nouă sursă de hrană. S-a dovedit că Emu călătorește pe distanțe lungi pentru a ajunge la zonele cu hrană abundentă. În Australia de Vest, mișcările păsării emu urmează un model distinct de sezon – în nord, vara și în sud, în timpul iernii. Pe coasta de est, apariția ei este mai aleatorie și nu urmează un model stabilit.
HRANA
CONSERVARE
Deși populația de emu din Australia continentală este considerată, acum, a fi mai mare, unele populații locale sunt expuse riscului de dispariție. Amenințările cu care se confruntă emu includ eliminarea și fragmentarea zonelor de habitat adecvate, sacrificarea deliberată, coliziunile cu autovehicule, distrugerea ouălor și a păsărilor tinere.