Zoo București lansează provocarea Ziua Pământului în fiecare zi!

Fiecare zi ar trebui să fie Ziua Pământului pentru că în fiecare zi acțiunile noastre au efecte asupra mediului înconjurător. Gândiți-vă la un lucru pe care puteți să îl faceți timp de o lună și care să aducă beneficii pentru animale, plante și habitate și spuneți-ne atât nouă cât și prietenilor voștri la ce v-ați gândit!

Deși poate părea nesemnificativ, fiecare dintre noi poate face cel puțin un lucru mărunt pentru a ajuta planeta! În fiecare an, aproximativ 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în întreaga lume și poate dura până la 1.000 de ani pentru ca fiecare pungă să se descompună, fără a se transforma în ceva benefic pentru mediu. Să ne gândim la salvarea păsărilor marine, a vieții marine și să avem la noi propriile pungi reutilizabile în loc să cumpărăm altele noi!

Știați că ne putem implica în salvarea gorilelor prin reciclarea vechilor telefoane mobile și a dispozitivelor electronice? Fiecare telefon mobil conține coltan, un minereu extras din habitatul gorilelor din Congo. Dacă aceste deșeuri sunt reciclate în mod responsabil, acest mineral poate fi salvat și refolosit, reducând astfel nevoia de exploatare a habitatului. Și de ce să nu ne gândim, că din păcate România are cel mai mic nivel al reciclării deșeurilor din Uniunea Europeană, precum și cea mai mare rată de depozitare a deșeurilor