Papagal Cap de prună

(Psittacula cyanocephala)

Clasa: Aves

Ordin: Psittaciformes

Familie: Psittaculidae

Gen: Psittacula

Specie: P. cyanocephala

Distribuție: se găsește în țări precum Sri Lanka, India, Pakistan, Nepal

Habitat: regiunile cu păduri

Dimensiuni:

- lungimea corpului: 33 - 35 cm

- lungimea cozii: 22 cm

Maturitate sexuală:

- mascul: 30 de luni

- femelă: 15 luni

Număr pui: 4 - 6

Hrană: fructe și flori

Status de conservare: risc scăzut

Capul masculului este roșu pe frunte, urmând apoi de un violet-albastru. La gât formează un inel de culoare neagră până spre cioc. Pe aripi se formează o pată roșie la maturitate. 

Femelele au capul gri și nu vor forma acele pete roșii pe aripi la maturitate.