Papagal nimfă

(Nymphicus hollandicus)

Clasa: Aves

Ordin: Psittaciformes

Familie: Cacatuidae

Gen: Nymphicus

Specie: N. hollandicus

Distribuție: Australia

Habitat: zonele de stepă și savană

Dimensiuni: 35 - 40 cm

Greutate: 90 - 110 g

Perioada de incubație: 18 - 21 zile

Număr pui: 5 - 7

Hrană: semințe de iarbă, de pomi, de castraveți, de cânepă, fructe etc.

Speranța de viață: 16 - 25 ani

Status de conservare: risc scăzut

Nimfele sunt păsări foarte pașnice care pot fi ținute împreună cu alte păsări pașnice cum ar fi perușii. Nimfele pot vedea până la 100 de cadre pe secundă pe când ochiul omenesc numai 16. Nimfele își iau timp cam două ore pe zi pentru a-și aranja și curăța penajul (își trage fiecare pană în parte prin cioc).

Datorită faptului că sunt păsări care trăiesc în stoluri ei își desfășoară toate activitățile zilnice împreună, adică se orientează după celelalte păsări din stol; se spală împreună, mănâncă împreună etc.

Masculul este în mare parte gri iar capul este galben cu două cercuri roșii pe obraji, diferența față de femelă este că acest punct sau cerc roșiatic este mult mai intens la mascul Femela este în mare parte galbenă cu unele urme de gri. Cea mai bună metodă de a deosebi un mascul de femelă este coada; coada la femelă este mai colorată cu forme tărcate pe ea.