Geneta comună

(Genetta genetta)

Clasa: Mamifere

Ordin: Carnivora

Familie: Viverridae

Gen: Genetta

Specie: G. genetta

Distribuție: Europa (Franţa și Peninsula Iberică), Africa (excepție deșertul Sahara și bazinul râului Congo)

Hrană: șoareci, iepuri, păsări, reptile mici (șopârle), insecte

Greutate: 1,5-2 kg

Număr pui: 1-4

Gestația: 70 de zile

Lungimea corpului: 40-55 cm

Statutul speciei: răspândită și comună 

Specie activă seara și noaptea; se cațără, sare și înoată foarte bine.
Este foarte flexibilă putând intra în spații foarte mici