Gâsca Barren

(Cereopsis novaehollandiae)

Clasa: Aves

Ordin: Anseriformes

Familie: Anatidae

Gen: Cereopsis

Specie: C. novaehollandiae

Distribuție: Australia

Dimensiuni: 75 - 91 cm

Greutate: 4 - 6 kg

Număr pui: 4 - 7

Hrană: semințe, vârfuri de ierburi fragede și alte plante rădăcinoase

Status de conservare: risc scăzut

Penajul este la fel la ambele sexe și foarte frumos astfel încât îi creează aspectul unui porumbel. Masculul se deosebește de femelă prin faptul că este mai mare și cântărește mai mult. La ambele păsări penajul este predominant gri-cenușiu cu pete albe, o parte din penele cozii și aripilor sunt negre și cele de pe cap sunt de obicei albe.

Gâsca de la Capul Barren are capul mic și gâtul lung, ciocul destul de scurt și negru prevăzut la baza părții superioare cu o perniță cărnoasă, de culoare verde-deschis cu nuanțe gălbui și nări bine evidențiate. Ochii sunt ca două mărgele maronii, poziționați pe părțile laterale ale capului. Picioarele sunt scurte, în nuanțe roșiatice-deschis sau roz-pal, terminate cu degete palmate cu membrane mici de culoare neagră, ceea ce arată faptul ca s-a adaptat forte bine la viața pe uscat.