Flamingo

(Phoenicopterus ruber)

Clasa: Aves

Ordin: Phoenicopteriformes

Familie: Phoenicopteridae

Gen: Phoenicopterus

Specie: P. ruber

Distribuție: America de Nord, Europa, Asia, Africa

Habitat: lacuri calde și sărate, temperate și tropicale

Dimensiuni: 120 - 145 cm

Greutate: 2,2 - 2,8 kg

Perioada de incubație: 30 zile

Număr pui: 1

Hrană: alge, moluște, creveți, larve, broaște

Status de conservare: risc scăzut

Având forme foarte asemănătoare cu cocostârcul,pasărea flamingo poate sta,dormi într-un picior. Ele se deplaseaza în stoluri,astfel dacă vezi într-o zi un loc plin cu păsări flamingo,a doua zi nu le mai vezi.Culoarea roz se datoreaza faptului de ce fel de mâncare mănâncă.Este o pasăre care e frumoasa prin aspectul sau nemai întalnit pe la păsări. Având pe la colțurile aripilor dungi negre,și picioare foarte lungi,este o pasăre superbă.