În contextul actual, al restricțiilor aflate în vigoare cauzate de pandemia COVID-19, toate manifestările dedicate celui de-al doilea, ca mărime, fluviu european migrează în online.

Tema de anul acesta, a tuturor evenimentelor cu caracter festiv este #DiscoverDanube online!

Cei 2.845 de km pornesc furtunos din Munții Pădurea Neagră, străbat munți, câmpii și zone de aglomerări urbane, pentru ca mai apoi, la vărsare în Marea Neagră, să mângâie blând Delta și ale sale adevărate minuni ale faunei și florei.

Dunărea este sursă de apă, energie, hrană, divertisment și relaxare, habitat natural pentru un număr impresionant de specii de animale și păsări.

Dacă treceți prin Piața Navona din Roma, vă rog să nu uitați să admirați mărețul complex statuar semnat Gian Lorenzo Bernini ce reunește ce reunește cele 4 fluvii, respectiv Dunărea (Europa), Nilul (Africa), Gangele (Asia) și Rio de la Plata (America). Dealtfel, de-a lungul timpului, Dunărea a inspirat o întreagă pleiadă de artiști, ce au elogiat-o în pictură, muzică, sculptură sau cinematografie.

Pentru Grădina Zoologică din București, ziua de 29 iunie este una importantă, pentru că în colecția noastră se află cea mai mare colonie de pelicani, după Delta Dunării, două specii, cel comun și cel creț, ce fac deliciul vizitatorilor noștrii.