22 APRILIE ZIUA PĂMÂNTULUI

22 APRILIE ZIUA PĂMÂNTULUI

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de aniversare a Zilei Mondiale a Pământului, ocazie cu care toate organismele internaționale se unesc în derularea unor programe cu caracter ecologic.
Inițiată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, WorldEarth Day câștigă din ce în ce mai mult teren în conștiința publică, iar în 2009, Organizația Națiunilor Unite stabilește ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.
Anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus, tema aleasă pentru manifestările din întreaga lume este aceea a acțiunilor climatice.
Menținem distanța socială și ne mobilizăm pe canalele de comunicare online în acțiuni concrete și campanii de conștientizare pentru o planetă sănătoasă!

28 martie 2020 – Ora Pământului

28 martie 2020 – Ora Pământului

Sâmbătă 28 martie 2020, întreaga Planetă va stinge lumina pentru 1 oră, de la 20.30 la 21.30. Această acțiune este menită să aducă în prim plan nevoia de a gestiona inteligent resursele naturale și de a trăi în perfectă armonie cu natura.
Ora Pământului reunește comunități, organizații internaționale și mai ales pe toți cei care înțeleg importanța unui mediu de viață sănătos.
Stinge lumina și aprinde conștința pentru Planeta Pământ!

Comunicat

Comunicat
Măsură urgentă a Administrației Grădina Zoologică București  în vederea limitării riscului de contaminare cu COVID – 19
Ca urmare a ședinței Comandamentului de urgență convocat la Primăria Municipiului București privind stabilirea de măsuri în vederea limitării riscului de contaminare cu COVID – 19, se suspendă activitatea cu publicul pe perioada stării de urgență.
Administrația Grădina Zoologică București mulțumește publicului pentru înțelegere și vă rugăm să respectați toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID – 19.

PLANTE SĂNĂTOASE=VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!

PLANTE SĂNĂTOASE=VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat anul 2020 drept Anul Internațional al Sănătății Plantelor (IYPH) și pe bună dreptate, este nevoie să înțelegem și să comunicăm o ecuație simplă. Multitudinea de organisme vegetale reprezintă viața însăși, prin procesul de fotosinteză consumă dioxid de carbon și elimină oxigen. Sănătatea lor, bunăstarea plantelor automat ne dă nouă oamenilor posibilitatea de a trăi sănătos! Sunt sursă de aer curat și de hrană, energie, echilibru și armonie.
Informarea și sensibilizarea cu privire la importanța protejării biodiversității este o misiune pe care, anul acesta, toate organismele internaționale de profil o îndeplinesc, aducând în prim plan idei precum evoluția agriculturii, a mediului înconjurător, economiei mondiale, dar și la nivel de comunități și indivizi.
Atât activitatea omului dar și schimbările climatice au modificat ecosistemele, fenomen ce s-a reflectat în dispariție a numeroase specii, pierdere a culturilor alimentare, sărăcie, foamete, mărirea numărului de dăunători, boli.
Faptul că sănătatea plantelor este amenințată înseamnă o sănătate precară a populației globului. Este de datoria noastră, a fiecăruia să înțelegem rolul vital al plantelor, să le ocrotim și să păstrăm o planetă sănătoasă pentru generațiile viitoare.

8 MARTIE

8 MARTIE

Dincolo de tradiții, obiceiuri, uzanțe, reguli și rânduieli, 8 martie marchează în sufletele noastre, cald și afectuos, imaginea Femeii.
Uneori fragilă și suavă, alteori puternică și plină de energie, Femeia este mamă, soție, fiică, iubire și creație, ocrotire și lumină!

3 MARTIE ZIUA MONDIALĂ A VIEȚII SĂLBATICE

3 MARTIE ZIUA MONDIALĂ A VIEȚII SĂLBATICE

WORLD WILDLIFE DAY

La 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat ziua de 3 martie ca Ziua Mondială a Vieții Sălbatice. Tot pe 3 martie s-a semnat și Convenția privind Comerțul Internațional cu Specii de Faună și Floră Sălbatică pe cale de dispariție (CITES) în 1973.
În prezent, CITES reglementează comerțul internațional cu peste 36.000 de specii de plante și animale, inclusiv produsele și derivatele lor.
Ziua Mondială a Vieții Sălbatice reprezintă cel mai important eveniment anual mondial dedicat biodiversității.
Tema de anul acesta este „Susținerea vieții pe pământ”, și se referă la toate speciile de animale și plante sălbatice, dar și la comunitățile umane, mai ales cei care trăiesc cel mai aproape de natură.
De asemenea, subliniază importanța utilizării durabile a resurselor naturale în sprijinul realizării Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (ODD), inclusiv Obiectivul 14 (Viața sub apă), Obiectivul 15 (Viața pe uscat), Obiectivul 1 (Fără sărăcie) și Obiectivul 12 (Asigurarea modelelor de consum și producție durabile).
Pentru Grădina Zoologică București această zi reprezintă un reper important de sensibilizare a publicului vizitator asupra problemelor biodivesității, a schimbărilor climatice dar și de construire a unei atitudini proactive față de mediu.