O VIZITĂ LA ZOO BUCUREȘTI

O VIZITĂ LA ZOO BUCUREȘTI

Scopul esențial al grădinii zoologice este de a promova conservarea faunei sălbatice. Potențialul educațional este cel mai ridicat pentru o grădină zoologică prin îmbinarea activităților plăcute și distractive cu cele educative!

Zoo București în fiecare an desfășoară activități destinate educării și informării publicului tânăr!

Nicio poză, niciun videoclip, nicio informație cuprinsă într-un manual școlar nu produc același impact cu momentul în care un copil vede pentru prima oară mareția tigrului siberian, frumusețea leilor sau coloritul animalelor din exotariu.

Din păcate foarte mulți copii au un contact minim cu natura, iar grădinile zoologice  asigură o punte între mediul urban familiar și lumea naturală.  Televiziunea și filmele creează o provocare pentru grădinile zoologice. Printr-o scurtă prezentare a vieții animalului, aceste materiale oferă spectatorilor o reprezentare a comportamentului animalelor, comprimată de cele mai multe ori în momentele cele mai interesante.

O vizită la grădină zoologică prezintă un adevărat cadru de realitate în care elevii pot să privească animalele fără o exagerare și o denaturare, atât de des prezentată în mass-media modernă. De aceea este foarte important, și Zoo Bucuresti subliniează întotdeauna acest aspect, că animalele sunt lăsate să își manifeste comportamentul natural. De aceea poate mulți vizitatori sunt dezamăgiți că lei dormeau, că leopardul zăpezilor a fost foarte greu de privit în amplasamentul său sau că dromaderii erau în perioada de năpârlire.

Misiunea grădinii zoologice este de a inspira respectul pentru viața sălbatică prin intermediul animalelor noastre. Dezvoltarea platformei de informare și educație – www.bucurestizoo.ro constituie un element esențial în susținerea educației, prin indicarea unor elemente care trezesc interesul pentru cunoașterea duratei de viață, ratele de reproducere, statusul de conservare în sălbăticie, dar și pentru comportamentele specifice animalelor.

Animalele pot fi fundamentul studiului pentru toate ariile academice. Animalele, biodiversitatea, mediul înconjurător reprezintă toate subiecte deosebite,care permit dezvoltarea educațională atât pentru copii, dar și pentru studenți și adulți.

Animalele pot fi o legătură cu lumea reală și pot inspira elevii să continue activitățile de cercetare și studiu privind animalele. Prin programele desfășurate de Zoo Bucuresti este analizat impactul pe care vizitarea grădinii zoologice îl are asupra copiilor. Desenele realizate de către copii în care sunt reprezentate animalele din cadrul Colecției reprezintă un indicator veritabil.

 

 

CARIERE LA ZOO BUCUREȘTI

CARIERE LA ZOO BUCUREȘTI

Suntem o echipă de oameni dedicați, pasionați și responsabili. Veniți alături de noi și fiecare zi în mijlocul necuvântătoarelor va deveni un cadou neprețuit. Te poti alătura …..te așteptăm alături de noi la București Zoo.

ROLUL GRĂDINII ZOOLOGICE BUCUREȘTI

ROLUL GRĂDINII ZOOLOGICE BUCUREȘTI

 Rolul Grădinii Zoologice București

  • adăpostirea animalelor în condiţii care să corespundă cerinţelor biologice şi de conservare pentru speciile individuale, între altele, prin îmbunătăţiri specifice speciilor aduse amplasamentelor;
  • menţinerea unui standard ridicat de creştere a animalelor, cu un program preventiv şi curativ dezvoltat pentru îngrijire veterinară şi alimentară;
  • prevenirea evadării animalelor şi prevenirea pătrunderii din exterior a dăunătorilor şi epidemiilor;
  • participarea la activităţi de cercetare, conservare şi educare.

 

Directiva 22/CE/99 privind animalele sălbatice din grădinile zoologice

Obiectivul grădinilor zoologice este de a ocroti fauna sălbatică, de a asigura participarea la activităţi de cercetare privind conservarea speciilor, promovarea şi elaborarea unei strategii privind educaţia publicului, schimbul de informaţii şi acţiuni de sensibilizare a comuntăţiilor în legătură cu aceste unităţi permanente.

Grădinile Zoologice din întreaga lume sunt vizitate de milioane de oameni, cei mai mulți locuiesc în zone urbane și au un contact minim cu natura. Vizitarea unei grădini Zoologice are la bază interesul pentru viața sălbatică și pentru animale.

Cele mai multe grădini zoologice și acvarii sunt vizitate în mod regulat de numeroase clase de la grădiniță până la nivel universitar. Aceste cursuri primesc tururi educaționale structurate și lecții care se concentrează pe teme selectate, ca parte a programului lor de formare la grădina zoologică sau acvariu. Multe grădini zoologice și acvarii au dezvoltat programe profesionale și facilități pentru acest tip de educație pentru grădinile zoologice.

Spectrul de posibilități educaționale care utilizează animalele zoologice ca subiecte principale este inepuizabil și, cu siguranță, nu se oprește din subiectele din biologia clasică. Un accent deosebit se pune pe educația pentru conservare. În acest context, Strategia mondială de conservare a grădinilor zoologice și a acvariilor recomandă ca, pe lângă abordarea problemelor de conservare din perspectiva științelor biologice, grădinile zoologice și acvariile ar trebui să dezvolte programe educaționale care să elucideze contextul socio-economic al amenințărilor la adresa naturii. Prin aceasta ar trebui să joace un rol activ în creșterea conștientizării publice și politice a legăturii dintre consum și stilul de viață și supraviețuirea speciilor și a sistemelor biologice.

Din secolul al XIX-lea până la sfârșitul secolului XX, grădinile zoologice au evoluat din colecții de tip menagerie în centre de conservare.

Cuvântul “menagerie” este folosit pentru a descrie vechile grădini zoologice care au fost concepute în principal pentru a afișa o număr mare de specii de animale. Scopul grădinilor zoologice din acele zile a fost de a afișa cât mai multe specii posibil.

Majoritatea animalelor nu au fost crescute în captivitate, ci luate direct din sălbăticie. Animalele au fost expuse în cuști mici, fără a ține cont de bunăstarea animalelor animale.

Grădinile zoologice din secolul XX au scopul de a educa vizitatorii lor despre viața sălbatică și mediul înconjurător. Scopul lor este asigurați-vă că fiecare vizitator este conștient de importanță de conservare a naturii.

Animalele din cadrul Colecției de animale a Grădinii Zoologice București au calitatea de ambasadori pentru animalele din sălbăticie și inspiră vizitatorii să înțeleagă ecosistemele naturale și amenințările cu care se confruntă aceste sisteme.

Grădina Zoologică București încurajează vizitarea grădinii de către copii, tineri și adulți, fiind astfel generată o modalitate eficientă de educare a vizitatorilor privind mediul înconjurător șii viața sălbatică.

De la expunerea animalelor în cadrul amplasamentelor, asigurarea bunăstării acestora și a comportamentului lor natural, până la panourile informative și evenimentele educative desfășurate, Grădina Zoologică București urmărește creșterea gradului de conștientizare a necesității privind respectul față de viața salbatică și de natură.

În prezent multe specii de animale sunt amenințate critic cu dispariția din cauza activităților umane, astfel că prin evidențierea speciilor emblematice se asigură rolul principal al unei grădini zoologice de a contribui la conservarea speciilor și la protejarea viitorului animalelor sălbatice.

 

Rolul proiectului Zoo School

Rolul proiectului Zoo School

ZooSCHOOL – Școala ZOO

Zoo București a inițiat proiectul ZOO School. În acest sens a fost amenajat un spațiu special pentru desfășurarea activităților de către copii și tineri. Programul se adresează în special copiilor cu vârsta până la 14 ani, fiind destinat prezentării de informații interesante despre animalele din cadrul Colecției.
Rolul acestui proiect este de a aplica învățarea activă, departe de clădirea școlii, într-un spațiu exterior, în care copiii au posibilitatea de a explora și descoperi lucruri noi și interesante despre natură, animale, mediu înconjurător. Întrebările copiilor sunt diverse și demonstrează îndeplinirea obiectivului de a stimula interesul pentru cunoașterea faunei salbatice.

 

ZIUA PAMÂNTULUI ÎN FIECARE ZI

ZIUA PAMÂNTULUI ÎN FIECARE ZI

ZOO BUCUREȘTI a lansat provocarea pământului în fiecare zi.

Fiecare zi ar trebui să fie Ziua Pământului pentru că în fiecare zi acțiunile noastre au efecte asupra mediului înconjurător. Gândiți-vă la un lucru pe care puteți să îl faceți timp de o lună și care să aducă beneficii pentru animale, plante și habitate și spuneți-ne atât nouă cât și prietenilor voștri la ce v-ați gândit!